Selecties competitieteams

Gebeten door je discipline, en wil je meer trainen? Wil je graag deel uitmaken van de competitiegroepen van Wild Gym? Dan zijn de Wild Gym selecties zeker iets voor jou!

Onze competitiesgroepen Acrogym, AcroRock, Trampoline en Tumbling zijn enkel toegankelijk na selectie door de trainers van de respectievelijke disciplines. Deze selecties worden typisch georganiseerd in mei of juni voorafgaand aan het volgende seizoen.

Deelnemen aan de selectie? Meer info? Contacteer dan je trainers of stuur een mailtje naar [email protected] !

Acrogym

De selecties van Acrogym zullen dit jaar worden georganiseerd op 21 april en 5 mei. Vergeet je niet in te schrijven via [email protected] !

Selecties Acrogym

Bij de precompetitie kunnen gymnasten, na selectie, starten vanaf 7 jaar (°2018) Zij trainen 2x per week met een totaal van 4,5 uur. In deze groep werken ze voor het eerst samen met vaste partners, leren ze verschillende piramides en individuele vaardigheden aan en nemen ze reeds deel aan de recreawedstrijden van Gymfed.

Indien gymnasten uit de precompetitie extra willen trainen en ambitie hebben om in de nabije toekomst naar competitie te gaan, kunnen ze ook selectie doen voor de plusgroep. De plusgroep start eveneens voor gymnasten vanaf 7 jaar en is steeds in combinatie met precompetitie te volgen. Op die manier hebben deze gymnasten 2 extra trainingen per week. Het doel van deze groep is om de gymnasten individueel sterker te maken en hen klaar te stomen voor de competitiegroepen.

De teams van de competitiegroep zullen deelnemen aan de Gymfed wedstrijden op A-, B- en I-niveau. Gymnasten instappen vanaf 9 jaar (°2016). In deze groepen trainen de gymnasten 4 à 5 keer per week in vaste teams en nemen ze deel aan nationale en internationale wedstrijden.